En container föll av lastbilens släp. Foto: Läsarbild

Lastbil tappade släp mitt i rondell

Uppdaterad
Publicerad

En långtradare ska ha tappat en av sina tre containrar i en rondell vid Boländerna i Uppsala. Polisen uppger att det kommer medföra en del trafikstörningar under bärgningsarbetet.

Incidenten ska ha skett uppe vid rondellen Bolandsgatan/Stålgatan under måndagseftermiddagen. Uppsalabon Josef Nikzad åkte förbi rondellen bara några minuter efter att lastbilen fått stopp.

– Den hade typ tre containrar. Det var en ganska lång lastbil. Det var den mittersta containern som hade vält in mot själva rondellen och fastnat.

Polisen är just nu på plats med två patruller.

– Släpet ska ha vält av okänd anledning. Föraren har fått gjort ett utandningsprov som var negativt, säger RLC-befälet Daniel Winge.

Ställer till trafikproblem

Bärgningsarbetet pågår nu under eftermiddagen och polispatruller på plats beskriver trafikläget som ”kaos”, uppger polisen vid 17-tiden.

– Med tanke på tidpunkt på dagen så kommer det bli en del trafikstörningar, säger Daniel Winge.

Rondellen har två körfält och Uppsalabon Josef säger till SVT Nyheter Uppsala att om lastbilen hade kört i det yttre körfältet så kunde det gått illa.

– Hade han kört på utsidan så hade containern vält in i en bil istället, säger Josef Nikzad.

Ingen ska ha skadats i samband med incidenten, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.