Här träffas föräldrar från världens alla hörn

Uppdaterad
Publicerad

Svenska med baby, är ett nytt integrationsprojekt i Gottsunda, där föräldralediga från olika delar av världen, kan träffas och umgås tillsammans med sina bebisar och utbyta både språk men också och andra erfarenheter.

Verksamheten håller till  en gång i veckan på Kristallens öppna förskola i Gottsunda. Svenska med baby är en nationell, ideell organisation med föräldragrupper över hela landet.

– Tanken är att föräldrar med våra barn kan träffas från olika bostadsområden och olika bakgrunder för att kunna byta erfarenheter och lära känna nya människor.

Jessica Hedman, gruppledare. Foto: SVT

Vid varje träff så pratar man kring ett tema, som kan vara allt från sömnbrist, hur man ska klä sina barn i kylan till att komma som förälder till ett nytt land.

En av de som kommit till dagens träff är Medina Karbozova tillsammans med sin tvååriga son Allan. Hon kommer ursprungligen från Kirgizistan, men flyttade till Uppsala för några år sedan.

Flera länder är oftast representerade vid föräldraträffarna. Foto: SVT

– Det är tredje gången jag kommer hit. Det är jättetrevligt, vi pratade om barn, kultur och mat. För mig betyder det också att jag får träna min svenska, säger Medina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.