Djuren på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Häst misstänks ha dödats – skador på genitalier

Uppdaterad
Publicerad

Djurskyddspolisen utreder ett fall där en häst hittats död i sin hage utanför Rimbo i Norrtälje i tisdags. Hästen hade skador på genitalierna när den hittades.

Det var när hästarna skulle släppas in på tisdagskvällen som det upptäcktes att en häst saknades. Den hittades kort därpå död i hagen med skador på genitalierna och andra ställen, det skriver Norrtelje Tidning.

– Men i övrigt vill jag inte gå in på vilken typ av skador det är, men vi vet med säkerhet att hästen inte åsamkat dem själv, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare på djurskyddspolisen.

”Något fall varje år”

Hästens kropp har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala för obduktion så att den exakta dödsorsaken kan fastställas.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Jag vill inte uttala mig om vilka människor det är som kan göra sådant här, men det brukar vara något fall varje sommar när djuren kommer ut i hagen, säger hon till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer