Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det betyder lite mer i fotboll” – Melker Heier om att få dra på sig tröjan med nummer 10 efter ett år med Sirius. Foto: Kristian Östlund/SVT

Sirius hemmapremiär på Studenternas – nu drar Melker Heier på sig tröja nummer 10

Uppdaterad
Publicerad

Pelé, Maradona och Messi. Många legendariska fotbollsspelare har burit nummer 10 på ryggen vilket har gjort numret till ett av de mest populära. Men i Sirius har ingen spelare haft numret på ryggen det senaste året.

Tills nu.

Yukiya Sugita kom till Sirius 2020 och spelade sig snabbt in i många supportrars hjärtan. Han fick den stora äran att spela med det smått legendariska numret 10 på ryggen.

Tidigt 2023 stod det dock klart att han inte skulle fortsätta med klubben och sedan dess har ingen annan burit nummer 10.

Sirius mot Halmstad i premiären

Men inför säsongspremiären den 1 april tar Melker Heier, som kom till klubben strax efter att Sugita lämnade, på sig tröjan när Sirius möter Halmstad i säsongspremiären på Studenternas imorgon den 1 april klockan 14.00.

I klippet: ”Han fick förtjäna den först” – herrlagets chef om varför det dröjde ett år innan Melker Heier fick tröjnumret han ville ha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.