Hockeyutrustning värd cirka en miljon kronor misstänks ha stulits ur en butik i Uppsala under helgen. Arkivbild. Foto: Jason Franson/The Canadian Press/AP/TT

Hockeyutrustning värd en miljon stulen i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Sent på söndagskvällen uppdagades ett inbrott i en butik i Uppsala – det stulna visade sig vara hockeyutrustning, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

– Värdet uppgår till en miljon. Det är skridskor, klubbor och allt möjligt, säger Viktor Dicksved, befäl på polisens regionsledningscentral, till tidningen.

Det är oklart när inbrottet ska ha skett, men ägaren fick vid 22-tiden ett samtal från en lokalvårdare om en uppbruten dörr. Polisen misstänker dock att det har varit flera gärningsmän och att de har haft tid på sig.

En brottsplatsundersökning har genomförts och polisen undersöker nu om det finns kameraövervakning i butiken eller i närheten, skriver UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.