Hot om våld riktades mot personal efter publicering. Foto: SVT Arkivbild

Hot riktades mot personal på Upsala nya tidning

Publicerad

Personal på Upsala nya tidning, UNT fick under lördagskvällen ta emot hot på telefon. En man som var arg på en publicering hotade med olika former av våld mot anställda på redaktionen.

Vad hotet bestod i eller vilken publicering det handlar om vill varken polisen eller UNT berätta i nuläget.

– Jag vill för närvarande inte kommentera någonting med anledning av säkerhetsläget, säger Kalle Sandhammar, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på UNT, men tyvärr förekommer det hot mot oss ibland och det är helt oacceptabelt.

– Hur hanterar ni situationen nu?

– Jag vill inte kommentera det heller i nuläget, kanske senare i veckan, säger Kalle Sandhammar.

Bra grepp om vem som hotade

Enligt polisen ska oron ha minskat efter att man kontaktat den person som publiceringen avsåg. Polisen vill inte säga om den hotfulle mannen är känd för liknande beteende sedan tidigare. En polisanmälan om olaga hot är upprättad men ingen var gripen vid lunchtid på söndagen.

– Vi ser allvarligt på alla former av alla hot och har ett ganska bra grepp om vem som ligger bakom hotet, säger polisens presstalesperson, Daniel Wikdal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer