Hovrätten avslår toppjuristens överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten avslår överklagan från den toppjurist som i går häktades misstänkt för våldtäkt, rapporterar Upsala nya tidning.

I går häktades toppjuristen vid Uppsala tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för en våldtäkt på en ung kvinnlig student.

Mannen greps och anhölls i måndags.

Den misstänkte juristen har haft en rad höga poster inom rättsväsendet och har fortfarande en position inom en tung rättslig institution. Mannen nekar till brott och menar att ”ingenting har skett mot målsägandes vilja”, meddelade hans advokat Ola Salomonsson.

Under fredagen överklagade han häktingsbeslutet till Svea hovrätt. Samma dag kom beskedet: överklagan avslås. I praktiken betyder detta att mannen hålls fortsatt häktad.

I sin överklagan yrkade försvaret på att den misstänkte genast skulle försättas på fri fot. De bestred att sannolika skäl för våldtäkt föreligger och att det ej fanns skäl för häktning.

Den misstänkte uppgav också att han självklart inte avsåg att påverka utredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer