Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så märkte matte Anne Carlborg att något inte stod rätt till med Bailey efter promenaden. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Hunden Bailey fick i sig cannabis under promenaden

Uppdaterad
Publicerad

Ett par timmar efter promenaden märkte hundägaren Anne Carlborg i Alsike utanför Knivsta att någonting inte stod rätt till med Bailey. Det blev ett akutbesök hos veterinär som konstaterade att Bailey blivit förgiftad – av cannabis.

– Han mår bra nu. Han är pigg och det känns som att han är tillbaks i sig själv igen, säger hans matte, Anne Carlborg.

Värre var det efter promenaden för några dagar sedan, som resulterade i ett akut besök hos veterinär i Stockholm. Där blev Bailey kvar i ett dygn. Han hade fått i sig en fimp med cannabis under promenaden, vilket P4 Uppland var först med att berätta om.

– Jag har hört förut att hundar tycker att det är gott med just cannabisfimpar. Det är svårt att motverka, så att säga. Det känns väldigt tråkigt att det är i vårt närområde där vi tar våra hundpromenader, säger Anne Carlborg.

Ett fall i månaden

Veterinär Kristoffer Dreimanis vid universitetsdjursjukhuset på Ultuna i Uppsala säger att de i snitt har ett fall i månaden av husdjur som förgiftas av droger, och att det sker ännu oftare i Stockholmsområdet. I de allra flesta fall går det bra för djuren.

– I regel är prognosen god för de här patienterna, men de kan behöva vara inskrivna något dygn och kanske magpumpas.

Om man misstänker att ens djur har blivit förgiftat bör man söka veterinär, menar han.

– Har djuret börjat få symptom kan de bli värre och värre.

I videon hör du Anne Carlborg berätta hur de märkte att något var fel med Bailey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.