Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är redan helt slut”. Hör studenterna om varför det är värt att köa så länge, och se hur kön ringlar sig lång utanför Östgöta Nation. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Hundratals studenter köar för valborgsbiljetter: ”Vi är redan helt slut”

Uppdaterad
Publicerad

Försäljningen av Valborgsbiljetter är igång. Under måndagsmorgonen ringlade sig kön lång utanför Östgöta Nation i Uppsala av studenter som ville säkra sina biljetter.

– Förra året började vi köa klockan tolv på natten dagen innan i snöstorm. Det här är mer medgörligt, säger Ebba Norberg som har varit på plats sedan klockan 8 på måndagsmorgonen.

De senaste åren har långa köer till valborgsbiljetter varit en vanlig syn i Uppsala. I veckan släpper även Stockholms Nation sina biljetter som köps på plats. Södermanlands-Nerikes satsar dock i år på ett digitalt biljettsläpp som också öppnade idag.

I klippet: Se hur kön ringlar sig lång utanför Östgöta Nation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentliv i Uppsala

Mer i ämnet