Kommunen har ställt ut vattentankar på tre platser där boende kan fylla på sina kärl. Foto: SVT

Hushåll utan vatten i Örsundsbro

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal boende i Örsundsbro är utan vatten på grund av en vattenläcka. Kommunen har ställt ut vattentankar på flera platser, tills läckan är lagad.

Många boende i området är helt utan vatten, andra har dåligt tryck i ledningarna. Vid niotiden på tisdagsmorgonen ställde kommunen ut vattentankar där boende kan hämta vatten.

Örsundsbrobon Sven-Erik Asp är en av de som drabbades av vattenläckan i morse.

– Jag skulle in och borsta tänderna och då var det ju inte en droppe i kranarna. Det var alldeles tomt.

– Man vill ju ha kaffe på morgonen också, så det var ju lite knepigt. Men vi har alltid en flaska vatten stående i kylen, så vi fick ta den till kaffevatten, berättar Sven-Erik Asp, som bunkrade upp vatten på en 15-litersdunk.

Tankar utplacerade på flera platser

Tankarna finns på torget i Örsundsbro, vid kyrkan i Hjälsta, på parkeringen vid avloppspumpstationen i Säva och vid Salnecke förskola, skriver Enköpings kommun på sin hemsida. De boende uppmanas att ta med egna kärl.

Läckan har identifierats, men problemet beräknas inte vara åtgärdat förrän senare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.