Ida Dannewitz är uttagen till JVM i Davos, Schweiz. Foto: Bildbyrån

Ida Dannewitz från Vänge till JVM

Uppdaterad
Publicerad

Ida Dannewitz från Vänge i Uppsala är uttagen för andra året i rad till juniorvärldsmästerskapet i alpin skidåkning.

Idag släppte Svenska skidförbundet listan på damåkarna som ska till JVM som drar igång vid slutet av januari i Davos, Schweiz. Och på toppen av listan hittar vi 18-åriga Ida Dannewitz från Vänge i Uppsala, som tävlar för Uppsala SLK. När SVT Uppsala når Ida befinner hon sig bland bergen i Österike. Hon är nämligen med och tävlar i Europacupen som pågår just nu.

– Det är jätteroligt att bli uttagen till JVM. Förra året var jag med när det hölls här i Sverige. Det är säsongens höjdpunkt för mig, säger Ida Dannewitz.

Tagit skidvärlden med storm

Ida vann förra året ett överraskande SM-guld som 17-åring i parallelslalom. Nu går hon in i sitt andra världsmästerskap.

– Jag försöker att inte sätta upp för höga förväntingar. Jag drömmer såklart om att ta medalj, men fokuserar inte för mycket på det. Det viktiga är att fokusera på min skidåkning, säger Ida Dannewitz.

Hur ser du på framtiden?

– Många mål som jag har satt upp har jag nått snabbare än vad jag trodde. Men drömmen är att ta OS-guld och VM-guld, så vi får hoppas på det, säger Ida.

Ida kommer att tävla i slalom, storslalom, alpin kombination, Super G och störtlopp Elsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.