Foto: SVT

IFU Arena årets idrottsarena 2018

Uppdaterad
Publicerad

– Vi fortsätter på den inslagna vägen och hoppas att denna utmärkelse också stärker våra möjligheter i diskussionerna kring ett utbyggt Gränby sportfält, säger vd Tomas Grönberg.

Han tror att utmärkelsen kan ge projektet mer draghjälp för att bredda verksamheten med ishockey och konståkning.

Utmärkelsen bekräftar att det är rätt och riktigt det vi håller på med. Stor kraft. Det talar för att vi att vi kan fortsätta att utveckla.

Det var en lång motivering – vad i den blev du gladast över?

– Det som jag tycker är roligast och som särskiljer oss är att vi är föreningsägda, och det sociala . Vi tänker  långt utanför gränserna och det känns jätteroligt.

Blir det firande nu?

– (Skratt). Det är så mycket som händer, så vi hinner inte, men vi ska ha julfest nästa vecka. Skämt å sido, lite tårta blir det nog.

Vad har du fått för reaktioner på utmärkelsen?

– Man säger att vi är värda det. Tycker att det är roligt. Stolt över det. Jättemycket uppskattande ord. Två år efter att vi öppnade bli uppmärksammade på det här sättet – fantastiskt roligt.

Hur går det ekonomiskt för arenan?

– Vi har slagit igen det andra året och vi gjorde en liten förlust (delat räkenskapsår). Men bättre än budgeterat. Året vi är inne på går det riktigt bra och vi räknar med vinst.

Tomas Grönberg lyfter fram att IFU Arena är speciellt, och mer än en vanlig fastighetsägare.

– Värderingsfrågorna som idrotten står för, att driva dem – det gör att vi sticker ut.

17 föreningar står bakom arenan i dag.

– Stoppa skitsnacket med Linnea Claesson drog  2 500 personer. Vi jobbar vi jättehårt med värderingar och det är inget projekt utan utan del av vårt DNA

Kan man säga att det sitter i väggarna?

– Ja, precis.

Hela motiveringen från Dagens industri

”Genom denna moderna och luftiga idrottsarena, byggd i limträ och invigd 2016, har Uppsala fått ett uppsving för såväl bredd- och elitidrott. Arenan skapar nya förutsättningar till värdskap av evenemang och hade redan första verksamhetsåret över 665 000 besök.

Samtidigt utgör den ett nav för en aktiv och välmående barn- och ungdomsidrott.

Arenan är föreningsägd och nyttjas främst av innebandy- och friidrottsklubbar.

Arenan som är en naturlig del av den expanderande stadsdelen i Gränby arbetar aktivt med sociala frågor och ökad inkludering.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.