Hogwartsexpressen i Marielund 2016. Foto: Jonte Rosén

Warner bros sätter stopp för Hogwartsexpressen

Uppdaterad
Publicerad

Filmbolaget Warner bros väljer nu att stoppa färden för Lennakatten som en gång per år förvandlas till Hogwartsexpressen med resenärer i form av både trollkarlar och häxor.

Hogwartsepressen har avgått till Marielund i fem år, men årets avgång ställs nu in. Det var Uppsala Nya Tidning först med att rapportera. Anledningen är att filmbolaget Warner bros inte längre ger tillstånd till evenemanget då det har blivit för stort.

– De har standaravtal för små event som Quidditch i en park men vårt tåg blev större och större med över 1000 resande och då tyckte de att det inte faller under licensen för ett litet event, säger Roland Bol som är biträdande trafikchef för Lennakatten.

Första året hade de runt 300 resenärer och förra året var det runt 1400 personer med magiska krafter som begav sig iväg till Harry Potters värld. Där var det bland annat tipspromenad och en marknad.

Lennakatten har ställt frågan till Warner bros om de kan få licens för större evenemang och inväntar svar.

– Vi har en förhoppning om att kunna återuppta Hogwarsexpress, i bästa fall nästa år annars längre fram, säger Roland Bol.

SVT Nyheter Uppsala söker Warner bros för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.