Under Kulturveckan i Rasbo anordnas konstskola för barn. Foto: Julia Forslund

Kulturvecka firar 20-årsjubileum

Uppdaterad
Publicerad

Nu pågår Kulturveckan i Rasbo – och i år går den av stapeln för tjugonde året i rad. Ett av flera kulturevenemang som står på agendan är konstskola för barn.

– Det gör inget om man gör fel. Det är ändå konst, säger deltagaren Calle Erslid.

Även konstskolan är inne på sitt tjugonde år, och konstnären Marianne Näslund har varit lärare under alla år. Konstskolan huserar i Lejstas gamla lanthandel, som ligger bredvid hennes bostadshus.

– Barnen tycker målarkursen är jättekul. Många kommer tillbaka flera år i rad, och det är roligt att vara den som håller i kurserna år efter år, säger Marianne Näslund.

Vill locka yngre publik

Kulturveckan anordnas av Rasbo kulturförening. Ordförande Claes Mörlin berättar att kulturveckan riktar sig till både gammal och ung, men att de försöker locka till sig en yngre publik.

– Föreningens styrelse har genomgått en 'föryngring'. Det innebär att vi kan få nya perspektiv på hur kulturveckan kan utvecklas och nå en ännu bredare målgrupp, säger Claes Mörlin.

Förutom konstskolan bjuder veckan bland annat på orgelkonsert, uppträdanden av olika artister, byvandring och dockteater.

– Vi har fått biljettförfråganingar från flera olika städer i landet. Det sätter Rasbo lite på kartan, vilket är jättekul säger Claes Mörlin.

Hör barnen berätta om konstskolan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.