En 70-årig jägare misstänks för brott sedan han skjutit en annan jägare i ljumsken. (Arkivbild) Foto: TT

Jägare träffades av skott

Uppdaterad
Publicerad

En jägare har träffats av ett skott i skogarna norr om Uppsala under dagen. En 70-årig man är misstänkt för brott.

Skottet ska ha träffat en 45-årig man i ljumsken vid 11-tiden i förmiddags. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han opererades omedelbart. Akademiska sjukhuset uppger att mannens skador är allvarliga men att hans tillstånd är stabilt.

Enligt uppgifter till polisen befann sig männen i skogarna för att jaga vildsvin. Hypotesen just nu är att den 70-årige mannen tagit miste och trott att han sköt på ett djur.

– Det är de initiala uppgifterna och han är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada i nuläget – skjuter du så ska du veta vad du skjuter på så att säga, säger Matilda Isaksson på polisens regionledningcentral.

Händelsen inträffade mellan Månkarbo och Östervåla norr om Uppsala. Det är oklart om de båda männen ingick i samma jaktlag.

Ska förhöras

Den 70-årige mannen är förd till polishuset i Uppsala för förhör och provtagning.

– Vi kontrollerar om han var påverkad av något och såklart ska han få förklara sig, säger Matilda Isaksson.

Männens jaktkamrater ska ha blivit vittne till skjutningen och kommer att förhöras. Det var kamraterna som slog larm om händelsen.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning ute i skogen där händelsen inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.