Jakten på ny ägare har börjat

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet om konkursen inleds sökandet efter en ny ägare. Men konkursförvaltaren anser att utbudet på arenan bör breddas.

Konkursförvaltaren och advokaten Mats Emthén säger till UNT att man omedelbart efter helgen ska ta sig till arenan och se hur det ser ut och försöka reda ut tillgångar, skulder och vilka som är fordringsägare.

 Samtidigt påbörjar han arbetet med att hitta en köpare, men han kan inte i nuläget inte säga hur en sådan spekulant ser ut.

Tierp arena

– Det måste vara någon som har godkännedom om branschen. Intäkterna bygger mycket på den motorsport som bedrivs, säger Emthén.

Inte bara motorsport

Han tror också att en köpare måste titta på ett bredare och mer blandat koncept med andra typer av evenemang. Dessutom bör en ny ägare även färdigställa konferensdelen för att få intäkter också därifrån.

– Det betyder alltså kostnader för en köpare att överta arenan i befintligt skick, men också den investering som måste till för att få den färdig och ytterligare marknadsföringskostnader och annat som måste dras i gång, säger Mats Emthén till UNT.

Över 100 miljoner i skulder

Konkunrsföärvaltarens kartläggning av bolagets skulder visar så här långt på storleksordningen 100–130 miljoner kronor i form av lån från banker och andra fordringsägare, ägartillskott och leverantörsskulder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tierp arena

Mer i ämnet