Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Holmström, näringsvlivschef, berättar för SVT var det nya området är tänkt att ligga. Foto: Antonios Antoniadis/SVT/Enköpings kommun

Jätteprojekt ska ge 7 000 nya jobb i Enköping: ”Satsning för framtiden”

Publicerad

En klimatsmart teknikpark ska skapa 5 000–7 000 nya jobb i Enköpings kommun. Satsningen är en del av kommunens hållbarhetsarbete och förväntas locka nya branscher till kommunen.

Tanken med parken är att skapa möjligheter för samarbete mellan företag och forskare. Bland annat ska det satsas på fordonsindustrin och finnas en testbana för fordon.

 – Vi tänker oss att hela området ska bidra till utveckling och att få in forskning i Enköping. Det kommer bland annat att läggas fokus på energi- och batteriutveckling, ett forskningsområde som är väldigt viktig för klimatomställningen, säger Anna Holmström, näringslivschef på Enköpings kommun.

Projektet finansieras av företaget Aros Property. Förväntningen just nu är att bygget ska kunna starta om tidigast 18 månader. Kommunen har gett positiva besked till teknikparken, men detaljplanen är ännu inte godkänd.

I klippet: Se kartor och bilder över teknikparken i Enköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.