Foto: TT

”Jobbar stenhårt med informationsinhämtning”

Publicerad

Polisens jakt på gärningsmän efter att en polischefs bil exploderat i norra Stockholm går vidare. Just nu jobbar ett stort antal resurser med händelsen. Men man har fortfarande ingen varken gripen eller misstänkt för dådet.

Det var vid midnatt, natten mot måndag, som en personbil exploderade i ett bostadsområde i norra Stockholm. Det visade sig att bilen tillhörde en polischef inom Uppsalapolisen. 

Bilen stod parkerad vid mannens bostad men ingen person blev fysiskt skadad. Nu jobbar polisen hårt för att klara upp brottet, som kallats ”fullständigt oacceptabel” av statsminister Stefan Löfven med flera.

Bombattentat mot polischef

– Vi har fortfarande inget genombrott. Men vi jobbar hårt med informationsinhämtning, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vill inte binda sig

Den aktuelle polischefen har sedan länge jobbat mot grova kriminella gäng. Men polisen vill inte binda sig vid motivbilden att attentatet kan vara ett slags hämndaktion.

– Vi tittar bakåt i den här polischefens historia men det är inte den enda riktningen vi går i. Vi kan inte binda oss vid en enskild teori, säger Lars Byström.

Bilen togs under måndagsmorgonen in för teknisk analys, det är dock oklart vad som kommit fram i den undersökningen.

– Jag har inte fått några rapporter än, säger Lars Byström.

Polischefen själv fortsätter i tjänst som vanligt, uppger Uppsalapolisens prestalesperson Lisa Sannervilk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombattentat mot polischef

Mer i ämnet