Mårten Nilsson omkom efter en olycka i somras. Foto: Tor Johnsson/Sveriges Radio

Journalisten Mårten Nilssons död utreds

Uppdaterad
Publicerad

Den bilförare som var inblandad i den olycka där journalisten Mårten Nilsson omkom, är misstänkt för vållande till annans död.

Mårten Nilsson var i somras ute och cyklade längs väg 282 i höjd med Gunsta, när han blev påkörd av en bilist och skadades så svårt att han senare dog på sjukhus.

Tidigare i veckan rapporterade vi om en bilförare som misstänks ha vållat en annans död.

Läs mer: Bilförare misstänks ha vållat dödsolycka

Idag gick P4 Uppland ut med att det handlar om just den olycka där radiojournalisten Mårten Nilsson dog. Polisen har inlett en förundersökning där föraren och vittnen ska höras. Det säger polisens presstalesperson till radiokanalen.

– I det här läget uppstår också en brottsmisstanke riktad mot den här bilföraren. Det finns vissa uppgifter i ett kortare förhör som gjordes i samband med den här tragiska olyckan. Jag vill inte gå in på vad eftersom föraren var chockad vid det här tillfället, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.