Polisen genomförde en razzia i Gottsunda under julhelgen. Foto: TT

Julhelgens razzia: ”Största tillslaget av sitt slag”

Uppdaterad
Publicerad

Under julhelgen genomförde Uppsalapolisen en razzia i Gottsunda. En man har häktats och tillslaget beskriver åklagaren Michael Ehrencrona som ”det största tillslaget av sitt slag”.

Polisen gjorde under julhelgen ett möjligtvis rekordstort tillslag i Gottsunda. Man ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha hittat tio resväskor fyllda med hundratusentals narkotikaklassade tabletter, till ett värde av flera miljoner. Detta är något som åklagare Michael Ehrencrona inte vill kommentera eller bekräfta – men att det rör sig om enorma mängder narkotika, det kan han bekräfta.

– Jag skulle bli förvånad om det här inte var Sveriges största narkotikatillslag av sitt slag någonsin, säger Michael Ehrencrona som är åklagare i fallet.

Man håller fortfarande på att gå igenom narkotikan, men vilket typ av narkotika eller exakt hur mycket det rör sig om vill inte åklagaren kommentera.

En man greps i samband med tillslaget och sitter fortfarande häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen nekar dock till brottet.

Om det finns fler misstänkta vill åklagaren inte heller kommentera i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.