Konflikten mellan de två utspelade sig på taxiplatsen vid Resecentrum. Foto: Privat

Kaosartat bråk om taxibetalning på Resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför hamnade i konflikt med en kund på Resecentrum i Uppsala tidigare idag.

– Tjejen försökte komma loss, men chauffören höll fast henne och gav henne en örfil, berättar ett vittne.

Konflikten mellan taxichauffören och kvinnan ska ha handlat om en betalning. Enligt ett vittne som SVT Nyheter Uppsala pratat med, ska kvinnan upprepade gånger ha frågat efter chaufförens telefonnummer då hon ville göra betalningen genom mobilappen Swish.

– Hon frågade hela tiden ”vad har du för telefonnummer?”. Då tar han tag henne i armen och hon börjar skrika, berättar vittnet.

Händelsen ska ha utspelat sig vid 13-tiden vid taxiplatsen på Resecentrum.

– Tjejen skrek ”hjälp, hjälp mig”. Hon försökte få loss armen, men taxichauffören höll henne i kläderna och gav henne en örfil.

Till sist ska personer ha börjat närma sig situationen och ringt polisen. På en film som vittnet fångat med sin mobilkamera syns hur kvinnan knäar mot chauffören samtidigt som hon blir fasthållen.

Man ser också dels hur personer passerar utan att reagera, och dels hur bland annat en kvinna försöker komma till undsättning.

”Varför ska man slåss?”

– Jag har jobbat som taxichaufför i 10 år och jag har aldrig sett något sånt här.

Å andra sidan har vittnet, som själv är taxichaufför, hamnat i situationer där kunden inte kunnat betala.

– Men om kunden inte har pengar, varför ska man slåss? Det har hänt mig att kunder inte haft pengar. Då har jag gett dem mitt kort och sagt att ”du kan ringa mig imorgon”. Och det har hänt några gånger att kunden ringt några dagar senare och lämnat sin adress och sagt att du kan hämta pengar hos mig.

Vad var det som gjorde att du började filma den här händelsen?

– Vi är vana, med tanke på allt som händer. Börjar vi filma så vi har bevis, annars står kanske ord mot ord. Men med en film har man bra bevis som man kan visa polisen. Och jag har lämnat den här filmen till polisen.

Enligt polisen är kvinnan misstänkt för bedrägligt beteende, medan chauffören är misstänkt för ringa misshandel. SVT Nyheter Uppsala har försökt nå taxibolaget, vars vd säger till P4 Uppland att man inte vill kommentera händelsen förrän polisutredningen är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.