Ingången till akutmottagningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala Foto: Julia Forslund/SVT

Man kom in med huggskador till Akademiska sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan nio på torsdagskvällen fick polisen in ett larm om att en man i 20-årsåldern inkommit till Akademiska sjukhuset med flera huggskador på kroppen.

Mannen kom till sjukhuset tillsammans med en annan person som själv inte var skadad. I nuläget rubricerar polisen händelsen som mordförsök på grund av de skador som mannen ådragit sig.

En rubricering som kan komma att ändras under förundersökningens gång.

– Vi tror att mannen har huggits med någon typ av vasst föremål, men i nuläget är skadeläget oklart, säger Tobias Ahlén, presstalesperson för polisregion Mitt. Man har försökt hålla förhör med den skadade mannen, men enligt polisen har mannen inte velat uttala sig om händelsen.

Ingen person är frihetsberövad och polisen har ingen misstänkt.

– Vi har hittat en misstänkt brottsplats och gjort en teknisk undersökning. Det misstänkta brottet ska ha skett i en lägenhet i centrala Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.