Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här kan det se ut när folk leker ute på bryggan.

Varnar för farlig badlek – ”kan hamna i kläm under vattnet”

Publicerad

På Särstabadet i Knivsta finns bilder på när flertalet personer försöker överbelasta en sida av bryggan så att den försvinner under vattnet. Nu varnar både kommunen och Svenska livräddningssällskapet för riskerna med ”leken”.

Enligt kommunen är det här ett återkommande problem, då både ungdomar samt vuxna är ute på bryggan och försöker få den under vattnet. Leken kan utgöra fara för de på bryggan och folk runtom. Kommunen hoppas på att fler vuxna och föräldrar vågar avbryta den farliga leken.

– Vi på kommunen kan inte hålla koll dygnet runt, säger Lena Larsson, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret i Knivsta kommun.

Svenska livräddningssällskapets Göran Bertilsson har sett klippet och påpekar att leken kan se harmlös ut – men att det är riskfyllt.

– I en sådan här situation när många leker tillsammans är det lätt hänt att någon halkar eller kommer i kläm och hamnar under vattnet utan att någon av de övriga lägger märke till det. Speciellt riskfyllt är det i sjövatten med dålig sikt, säger han.

Se badleken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer