Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Valborg är ovärderligt.” Hör vad enhetschefen för Destination Uppsala har att säga om sista aprils betydelse för kommunen. Foto: Elsa Sandin/SVT

Kommunen om valborg: ”Uppsala och sista april är synonyma”

Publicerad

Lund har karnevalen, Umeå har Brännbollsyran, och Uppsala har valborg. Värdet av sista april för Uppsala kommun är ovärderligt, inte minst ekonomiskt, uppger Destination Uppsalas Jonas Ekebacke.

55 miljoner kronor och 140 000 besökare. Det är intäkterna och antalet personer som kommer utanför Uppsala för att besöka staden under sista april, enligt en studie som Uppsala kommun gjorde 2019.

– Det är framför allt caféer och restauranger som tar den största delen av intäkterna, men även nationerna och olika entréavgifter hämtas in i basnäringen så att säga, säger Jonas Ekebacke, enhetschefen för Destination Uppsala som projektleder sista april-firandet.

Jonas Ekebacke beskriver värdet av valborg som ovärderligt för kommunen, inte minst ekonomiskt, men även för kommunens profil som en studentstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valborg i Uppsala 2024

Mer i ämnet