Två av de stulna målningarna: Margareta (klädd) och Dansande flickor. Tavlorna är fortfarande försvunna. Foto: Bror Hjorths Hus

Konstkupp kan ha koppling till Hells Angels

Uppdaterad
Publicerad

Två av de misstänkta konsttjuvarna, som suttit häktade för att ha stulit tavlor från Bror Hjorths hus, har kopplingar till Hells Angels, enligt P4 Uppland.

Det var i februari som tre tavlor stals från konstnärsmuséet Bror Hjorths hus under en nattlig räd.

Tre personer har suttit häktade för konststölden, två män i 20-årsåldern samt en kvinna i 40-årsåldern. Två av dessa har anknytning till mc-klubben Hells Angels, enligt P4 Uppland.

LÄS MER: Misstänkta för stöld av tavlor är identifierade

Varken polis eller åklagare vill kommentera de nya uppgifterna för SVT Nyheter Uppsala.

– Det är viktigt att vi inte släpper någon information under utredningen, säger Benny Beutelrock vid polisens artskydds- och kulturarvsbrottsgrupp på Nationella operativa avdelningen, som utreder ärendet tillsammans med åklagare i Uppsala.

Mycket bevismaterial

De tre misstänkta släpptes ur häktet i fredags, men är fortfarande intressanta i utredningen, enligt polisen. Tavlorna, som har ett värde på sammanlagt fyra miljoner kronor, är fortfarande borta.

– Misstanken kvarstår mot de tre personer som tidigare varit anhållna och häktade för den grova stölden, säger Benny Beutelrock.

– Vi har ganska mycket material som vi ska gå igenom nu. Telefoner och IT-media som vi går igenom och jobbar med. Det är där vi kommer att fördjupa oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.