En död och en skadad i trafikolycka utanför Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Passageraren i en bil som körde av E18 utanför Enköping vid 17-tiden på lördagseftermiddagen har avlidit. Föraren har förts till sjukhus med allvarliga skador. Bilen tros ha färdats i mycket hög hastighet, enligt polisen.

– Initiala uppgifter säger att det kan ha gått i 200 kilometer i timmen. Vi får se om utredningen kan ge klarhet i vad som hände, säger Thomas Bertze, RLC-befäl vid polisen.

Passagerarens liv gick inte att rädda, uppger polisen. Föraren, även det en man, har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Han är svårt skadad, uppger polisen.

– Händelsen utreds för närvarande som grov vårdslöshet i trafik, säger Bertze.

Olyckan inträffade omkring sex kilometer väster om Enköping. Vägen var avstängd i östlig riktning under nästan två timmar efteråt.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs föraren som avliden och passageraren som svårt skadad, vilket är fel. Det är passageraren som är avliden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.