Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rektor Josefin Jansson är tacksam att föraren inte körde in på förskolan när verksamheten var igång. Hör henne berätta om den kraschade förskolegården i klippet. Foto: SVT

Bil körde rakt in i förskola – krossade staket och förråd

Uppdaterad
Publicerad

Bilen forcerade förskolans staket, rammade ett förråd för uteleksaker, gjorde nästa staket till flisor för att till sist krascha in i en grillplats där färden tog stopp. En man kunde sedan gripas. I klippet berättar rektor Josefin Jansson om det oväntade besöket.

Vägen svängde, men inte bilisten – som körde rätt in en förskolegård i Sala backe. Färden skedde, vilket P4 Uppland har rapporterat om, under natten lördagen och föraren till bilen ska av vittnen har setts fly platsen efter kraschen.

En man kunde efter en stunds letande gripas av polis, misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt skadegörelse.

Kommer att ha öppet

På måndagsmorgonen var förskolans utemiljö avspärrad, staket omkullvälta och på innegården låg bildelar kvar.

– Vi kommer att ha öppet idag, men med viss modifikation såklart, säger Josefin Jansson, rektor på den drabbade förskolan Barnens Lilla Academia.

I klippet nedan kan du se förödelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se förödelsen efter att en bil kört rätt in en förskola i Sala backe. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.