Johan Ståhl trollar på Reginateaterns scen i Uppsala Foto: Filip Jemtelius

Korttricket som gör succé över hela världen

Publicerad

Trollkonstnären Johan Ståhl deltog för några veckor sedan i TV4:s program Talang. Hans korttrick visade sig vara ett riktigt ess i rockärmen och har nu fått en enorm spridning på nätet.

– Det var ju litegrann av en dröm att det skulle få ta en sådan fart, säger han.

Först blev han skickad rakt till final av juryn i programmet Talang. Sedan lade deras internationella sida ”Got talent global” upp klippet på Facebook och det spred sig som en löpeld. I skrivande stund har klippet över 140 000 reaktioner och har setts av miljontals. Att korttricket skulle få en så stor spridning förväntade sig inte Uppsalaprofilen Johan Ståhl.

– Att få sitta hemma i Uppsala och bara se hur visningarna ökade, det kändes helt overkligt, säger han.

Började som 14-åring

Johan Ståhl säger själv att det tog honom flera år innan han lärde sig få till rätt känsla i händerna för att göra korttrick. Han började trolla när han var 14 år, då var det första tricket att få en femkrona att försvinna.

– Nu sitter jag här 27 år senare med ett klipp som tagit mig runt världen digitalt, säger Johan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.