En brand kraftig brand utbröt på en bilskrot i Björklingen norr om Uppsala. Röken kan vara farlig. Foto: Utryckning Uppsala

Kraftig brand på bilskrot i Björklinge

Uppdaterad
Publicerad

En brand upptäcktes på en bilskrot i Björklinge norr om Uppsala vid 05-tiden på måndagsmorgonen. Boende i närheten uppmanades att stanna inne och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Man misstänker att det kan finnas gasolflaskor i byggnaden. Röken kan vara giftig, så man bör hålla sig inne och stänga dörrar, fönster och ventilation, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin, tidigt på måndagsmorgonen.

Det är en större avspärrning runt skroten på grund av explosionsrisken.

Verkstaden ligger på Slänsen i Närlinge strax norr om Björklinge. Branden upptäcktes av en förbipasserande strax efter 05 på måndagsmorgonen.

– Det är en fullt utvecklad brand. Verkstaden ska få brinna ner och det kan ta några timmmar, säger Magnus Jansson Klarin.

Under morgonen var det avspärrat så att man inte kunde svänga ned på länsväg 646 från gamla E4:an under en tid.

Det ska inte finnas några personer som är skadade.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden och kommer därför inte att inleda någon förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.