Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den misstänkte mannen greps under måndagen i sin bostad. Under torsdagen begärdes han häktad. Foto: Utryckning Uppsala

Man begärs häktad efter sprängdådet i Källparken

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-års åldern som misstänkts för detonationen i Källparken begärs nu häktad. Det meddelar åklagare Anna Hårdstedt.

Under helgen inträffade en kraftig explosion i stadsdelen Sala backe i Uppsala. Polisen larmades till platsen strax innan klockan 23 på lördagskvällen, efter flera samtal om höga smällar.

Ingen person kom till skada i samband med explosionen. Nu har åklagare Anna Hårdstedt begärt den misstänkte mannen häktad.

Misstänkt på sannolika skäl

I måndags kunde den misstänkta mannen, som är i 50-års åldern, gripas. Tekniker kallades även till bostaden för en undersökning.

Vid lunchtid på torsdagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, vilket är den högre misstankegraden.

Ingen koppling till gängkonflikt

Enligt Anna Hårdstedt ska sprängningen inte ha någon koppling till den pågående gängkriminaliteten i Uppsala.

– Det rör sig om en enskild händelse, säger åklagaren.

I dagsläget kan inte åklagare Anna Hårdstedt svara på när åtal kan väckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.