Socialkontoret i Gottsunda utsattes för en mindre sprängladdning. Foto: Utryckning Uppsala

Kraftig explosion i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion har inträffat i Gottsunda i Uppsala, rapporterar flera medier. Flera räddningsstyrkor skickades ut sedan flera människor larmat om smällen.

– Det var en faslig massa människor som hörde denna smäll. På plats konstateras att det skett någon form av detonation vid socialkontoret, säger Henrik Öhman som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Larmet kom vid 22.30-tiden. Flera räddningsstyrkor skickades till platsen.

– Vi kan konstatera att det har inträffat en kraftig explosion på platsen. En dörr är helt demolerad och flera fönsterrutor är utslagna, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, till UNT.

– Kyrkan fick också en ruta krossad, så det var tydligen en bra smäll. Det lutar åt att det är någon form av banger, för det luktade lite krutrök och det fanns inget splitter, säger Henrik Öhman till SVT Uppsala.

Ingen person kom till skada och ingen är frihetsberövad.

En förundersökning har inletts om allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.