Foto: Lina Nylén/Marcus Nilsson

Kraftig rökutveckling i Bålsta – brand på skrotupplag

Uppdaterad
Publicerad

Kraftig rökutveckling sågs över Bålsta på söndagen när det brann i ett skrotupplag. Under kvällen fick räddningstjänsten kontroll över branden.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet.

– Att det kan röra sig om mordbrand beror på att det handlar om stora godsvärden, säger Daniel Ågren, befäl vid polisen region Mitt.

– Det är avspärrat där och man ska göra en teknisk undersökning.

Vid midnatt kunde räddningstjänsten lämna platsen.

30-tal brandmän bekämpade

Räddningstjänsten larmades till bilskroten i ett industriområde i Bålsta strax efter klockan 17 på söndagen och flera brandbilar skickades till platsen.

– Det ser ut som att halva Bålsta brinner men det är en ganska begränsad yta som brinner, sade Joakim Tapper, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, tidigare under söndagskvällen.

Ett 30-tal brandmän kämpade från början med branden. Vid 19-tiden var branden under kontroll men räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen flera timmar.

Röken ska inte ha varit farlig

– Vi bevakar branden och låter den brinna under kontrollerade former. Vi kommer vara kvar under större delen av natten säger Joakim Tapper.

Boende i området behöver inte vara oroliga för röken, enligt Joakim Tapper.

– Röken går rakt upp så det är ingen fara för bebyggelse, säger han.

Det är i nuläget oklart vad som har orsakat branden. Ingen ska ha skadats, enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.