Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Hasselgren, presschef på UL, om onsdagens strul i busstrafiken. Foto: SVT

Kraftigt snöfall i Uppsala – skolbussar ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga snöfallet över stora delar av Uppsala län påverkar kollektivtrafiken. De flesta skolbussar i Enköping, Uppsala och Tierp har ställdes in under eftermiddagen, och regionbussarna körs med nedsatt hastighet.

SMHI utfärdade under onsdagen en gul varning för Uppsala och Stockholms län på grund av vind i kombination med snöfall. SVT:s meteorolog Nitzan Cohen förklarar att det är ett stråk med snö som dragit in över länen västerifrån.

– Stråket ska redan ha passerat Enköping och det kommer ligga kvar i Uppsala under eftermiddagen för att sen dra bort under sen eftermiddag, tidig kväll, säger han vid 15-tiden.

Pendling i Uppsala län

Även från Edsbro upp mot Öregrund har det legat ett stråk av snöfall sedan tidigare under dagen.

Vädervarningen gäller fram till 18-tiden och det väntas falla mellan 5 och 10 cm snö, även om det kan variera lokalt beroende på hur mycket det blåser.

Under torsdagen väntas mest klart väder.

Läget i kollektivtrafiken

Väderförhållandena påverkar flera delar av kollektivtrafiken i Uppsala län:

Skolbussarna: Större delen av skolbusstrafiken i Enköping, Uppsala och Tierp ställs in preliminärt fram till kl 17.

Regionbussarna: Alla regionbussar körs med nedsatt hastighet.

Tågen: SJ varnar för förseningar och störningar på grund av snöovädret. Sen den 8 januari har trafiken på flera tåglinjer som passerar Uppsala dessutom minskats, något som kommer att gälla åtminstone februari ut. Resenärer uppmanas hålla sig uppdaterade om trafikläget.

Mer info om läget i trafiken hittar du hos Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet