Kriminalvården söker 1800 sommarvikarier – följ med in i en cell

Publicerad

Inför sommaren söker Kriminalvården 1800 sommarvikarier till hela landet.
I fredags stod i en trailer i Engelska parken, där sommarjobbssökande kunde titta in i en uppställd anstaltscell.
– Vi vill visa vilka vi är och öppna oss från att ha varit en väldigt sluten verksamhet, säger Pernilla Vikström, kriminalvårdschefen över häktet Uppsala.

Studenter är enligt Pernilla Vikström en viktig målgrupp i sökandet efter sommarvikarien, vilket också är anledningen valet att vara i Engelska parken. Under förmiddagen var det få förbipasserande men förhoppningarna är att flera ska komma under eftermiddagen.

Det är blandade reaktioner på dem som kommer in trailern och tittar på det uppställda häktesrummet.

– Det blir reaktioner för att man har den där amerikanska bilden av hur det ska se ut framför sig, Pernilla Vikström

Kriminalvården har ungefär 10 000 anställda, vilket är anledningen till det stora intaget av sommarvikarier. Det finns också flera olika yrken som till exempel arbete inom frivård, häkte, anstalt och transporttjänst.

– Många studenter stannar också som timvikarier efter avslutat sommarvikariat. Att det finns flera olika yrken inom kriminalvården lockar också flera, säger Pernilla Vikström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer