Gabriel Karademir och Alicia Stolt är några av de krögare i länet som drabbas hårt av det förlängda alkoholstoppet. Foto: Amir Nabizadeh/TT/Ellen Pan/Märta Gross Hulth

Krögarnas ilska mot nya alkoholstoppet: ”Vill ta livet av oss”

Publicerad

Regeringen har beslutat att förbudet mot att servera alkohol efter 20.00 förlängs till den 24 januari. Nu slår länets krögare tillbaka mot beslutet.

– När stängningen kom tror jag hela branschen undrade om myndigheterna vill ta livet av oss. Vi måste komma bort från den här skiten, säger Anders Thool, ägare av The Players Inn i Enköping.

Beskedet om förlängningen kom tätt inpå det datum som förbudet egentligen skulle ha löpt ut, vilket har väckt kritik från krögare som hoppats kunna återgå till normala öppettider i helgen.

– Vi har fortsatt ett allvarligt läge. Vi har passerat jul- och nyårshelgen och vi har fortsatt en hög smittspridning i samhället, sa Lena Hallengren till SVT igår.

Coronaviruset i Uppsala

Hur det blir efter den 24 januari ska regeringen återkomma om senare. Men Gabriel Karademir, som äger en restaurang i centrala Uppsala, tycker att krogbranschen tvingats dra ett alldeles för tungt lass i pandemin.

– Med tapp på över 80 procent så är det väldigt, väldigt tungt just nu. Det handlar kanske om veckor på sin höjd, säger han.

I klippet hör du några av Uppsalas krögare berätta mer om hur de tänker kring alkoholstoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet