Flera polispatruller ryckte ut till Bärby sedan en kvinna slagit larm. Foto: Utryckning Uppsala

Kvinna hotad av maskerade män med kniv – blödde från nacken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen larmades flera polispatruller till Bärby utanför Uppsala. En kvinna hade blivit hotad och skadad av maskerade gärningsmän.

Det var strax innan klockan 19 på lördagskvällen som kvinnan larmade polisen då hon hade blivit hotad av flera maskerade gärningsmän.

En av männen hade en kniv och när kvinnan tog kontakt med polisen hade hon blödande skador i nacken.

– Det är oklart hur många personer det handlar om men vi vet att det är flera och att kvinnan bara kunde se deras ögon, säger Christoffer Johansson RLC-befäl på polisen Region Mitt.

Ingen gripen

En stor polisinsats inleddes och flera patruller har under kvällen sökt igenom området tillsammans med sökhund, men utan att hitta någon av männen. Insatsen avslutades omkring klockan 21 på kvällen.

– Vi har avslutat insatsen utan att kunna gripa någon gärningsperson, säger Christoffer Johansson.

Kvinnans skador var inte så pass allvarliga att hon behövde uppsöka sjukvård och hon fördes till polisstationen i Uppsala för vidare förhör.

Ärendet rubriceras i nuläget som misshandel och grovt olaga hot.

På söndagsmorgonen är fortfarande ingen gripen. Polisen jobbar dock vidare med ärendet.

– Det kommer fortsätta göras en del utredningsåtgärder idag. Hur de kommer se kan vi inte gå in på i dagsläget, säger polisens presstalesperson Mathias Rutegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.