Foto: TT

Kvinna våldtogs i gränd – polisen söker efter vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern har anmält att hon blev överfallen och våldtagen i Luthagen i Uppsala under natten till lördagen. Polisen letar nu efter eventuella vittnen som kan ha sett händelsen.

Vid 03-tiden på natten till lördag inträffade en våldtäkt i området kring Sysslomansgatan. Kvinnan var på väg hem, när en för henne okänd man drog in henne i en gränd och våldförde sig på henne.

Kvinnan ropade på hjälp till personer som stod utanför restaurang Palermo i närheten men det var ingen som uppmärksammade henne.

Hon tog sig hem och på morgonen kontaktade polisen. Kvinnan fördes då till sjukhus för undersökning. Polisen höll inledande förhör med henne.

Utreder koppling till tidigare våldtäktsförsök

Tidigare på natten, vid klockan 01, inträffade ett våldtäktsförsök på Fyrisgatan.

– De båda platserna ligger på 200-300 meters avstånd från varandra, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisen.

Utreder ni ett samband?

– Ja, det är det naturliga när man ser till närheten i tid och rum mellan de båda händelserna. Det är något som måste utredas, säger Pär Olsson.

Det finns ingen uppgift om hur kvinnan som blev utsatt för våldtäktsförsöket mår eller om hon fick uppsöka sjukhus.

Ingen person är i något av fallen frihetsberövad.

Söker efter vittnen

Polisen önskar komma i kontakt med personer som var på restaurangen vid den aktuella tidpunkten och boende intill restaurangen som kan ha hört något eller sett något.

Har man uppgifter att lämna till polisen gör man det på telefon 114 14 eller mailar till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer