Kvinna svårt misshandlad i Uppsala

Publicerad

En kvinna misshandlades grovt i en bostad i Uppsala och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. En man i 30-årsåldern greps i bostaden.

Under fredagen fick polisen kännedom om en misshandel i en bostad i Uppsala. När de kom till platsen hittade de en kvinna som var svårt misshandlad. Kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Vi vet inte omfattningen på skadorna, men de ska inte vara livshotande, säger Magnus Jansson Clarin som polisens presstalesperson.

I bostaden fanns också en man i 30-årsåldern som greps och senare anhölls.

– Någon form av relation har personerna haft. Med hänsyn till målsäganden vill vi inte gå ut med så mycket information.

”Tyvärr alldeles för vanligt”

Det hör inte till vanligheten att polisen rapporterar om brott i hemmiljö. Enligt Magnus Jansson Clarin beror det på att de inte alltid lyckas gripa den misstänkte förövaren och att det kan innebära fara för både målsägande och närstående om brottet uppmärksammas i media.

– Det är fruktansvärt med den här typen av brott och det är tyvärr alldeles för vanligt. Man pratar om skjutningar och brott i gängmiljö, men den här typen av brott som sker i hemmen är oftast många fler och minst lika allvarliga – om inte ännu allvarligare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.