Tre av bandmedlemmarna i Labyrint inväntar kvällens första avskedspelning på Katalin. Foto: SVT Uppsala / Adam Sjöborg

Labyrint tar avsked med två konserter i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio år är det dags för Labyrint att ta farväl – på obestämd tid. Det reggae influerade hiphopbandet avslutar på hemmaplan med två konserter i Uppsala. SVT Uppsala besökte dem innan soundcheck.

Kommer älska 018, ända till sagan är slut. Det förkunnar Labyrint i låten ”Välkommen hem”. Nu är den dagen här och Gottsundabandet säger adjö – åtminstone för stunden. Nu väntar egna soloprojekt och mer tid med familjerna. 

– Alltså, jag kan bli pappa när som helst. Det kan ske under konserten, så det känns väldigt skönt att Akademiska ligger så pass nära, säger Jacques ”Jacco” Mattar.

Samtliga bandmedlemmar har egna projekt på gång i olika former.

– Det är sista konserterna ikväll men Labyrint försvinner aldrig helt. Det är som en instution, säger Dejan ”Dajanko” Milacic med ett flin.

Slog igenom med hemmagjort

Labyrint slog igenom med ”Vår betong” som blev något av ett Youtube-fenomen 2008 med en hemmagjord musikvideo. När vi möter upp dem är det snart dags för soundcheck till kvällens första – och familjevänliga – spelning. Men redan nu springer barn omkring på området.

– Jag kommer ihåg hur det var när man var liten och inte fick gå på en spelning. Nu är det vi som arrangerar så det är inte mer än rätt än att vi släpper in barnen, säger Aleksi ”Aki” Swallow.

Så ringer Jaccos mamma under intervjun och snart måste alla vänner och familjemedlemmar in på gästlistan. Men intervjun forsätter.

Hör mer från bandmedlemmarna och varför de väljer att göra en extra spelning för familjer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.