Olyckan har träffat vid Gryttjom flygfält utanför Tierp i Uppsala län. Foto: Google maps

Fallskärmsolycka vid Gryttjom – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och sjukvård har ryckt ut till Gryttjom flygfält utanför Tierp efter ett larm om en fallskärmsolycka vid 15-tiden.

En person ska vara drabbad och har förts till sjukhus med ambulans, enligt sjukvårdens larmcentral.

Det var allmänheten som larmade om olyckan strax efter klockan 15 på måndagseftermiddagen.

En halvtimme senare var räddningstjänst på plats och inväntade sjukvården. En person har enligt Räddningscentral mitt fallit från luften på något sätt.

– Man har landat hårt, det är vad vi vet i nuläget, Alexander Westerberg, ledningsoperatör på Räddningscentral mitt.

SVT Nyheter Uppsala har varit i kontakt med fallskärmsinstruktören Joakim Berlin som är på plats vid flygfältet. Han har dock inte fått någon klar bild av vad som inträffat.

– Någon har gjort illa sig, men jag vet inte vad som hänt än. Jag ser att räddningstjänsten är ute på fältet och jobbar, säger han.

En till sjukhus

Vid 16-tiden bekräftade sjukvårdens larmcentral att en person förts till sjukhus med ambulans.

Enligt Lars Johansson, styrelseledamot i Stockholms fallskärmsklubb, har kvinnan inte ådragit sig några allvarliga skador. 

– Just nu inte några indikationer på allvarliga skador. Då det fanns ryggsmärtor skickades hon med ambulans till sjukhuset för undersökning, skriver han i ett mejl till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.