Foto: SVT

Lastbil i diket: ”Helt avstängt hela dagen”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår omlastning av den lastbil som körde i diket på riksväg 56 under natten. Vägen kommer vara avstängd under i stort sett hela dagen och bilister uppmanas i stället köra via väg 272 och 869. Polisen varnar nu också för halka runt om i länet.

Det blir fortsatta störningar på riksväg 56 i Tärnsjötrakten. Polisen har lämnat platsen och enligt Benny Josefsson, kommunikatör på Trafikverket, håller man nu på att tömma lastbilen som kört i diket.

– De håller på med omlastning av balarna som lastbilen var lastad med. Det drar ut på tiden för de var tvungna att få dit en kran för att lyckas med det. När omlastningen är gjord så kan själva bärgningen påbörjas, men jag har ingen info om när det kan ske, säger han.

Vägen är i nuläget helt avstängd för trafik i bägge riktningar och förväntas förbli så under dagen.

Olycka under natten

Redan vid 01.30-tiden natten till onsdag kanade en lastbil av vägen längs riksväg 56 i höjd med Kerstinbo i Tärnsjötrakten.

– Lastbilen tycks ha kanat av vägen på grund av halkan. Den väger runt 36 ton och är lastad med papper. Det blir mycket jobb att få upp den ur diket eftersom den är så tung, säger Sanja Vukicevic, regionledningsbefäl vid polisen region Mitt.

”Kommer bli köer”

Såväl som polis som Trafikverket finns på plats för att dirigera trafik och hjälpa till.

– Prognosen är att det är avstängt där till 09.00 i norrgående riktning längs 56:an. Det kommer kunna bli köer där.

Föraren var chockad och kände av lite i nacken men var annars inte allvarligt fysiskt skadad. Det finns ingen misstanke om brott.

Kring midnatt voltade en kvinnlig bilist på 288:an ungefär i höjd med Alunda.

”Kör försiktigt”

– Hon fördes till Akademiska men har klarat sig bra. Det finns ingen om brottsmisstanke där heller, säger Sanja Vukicevic, polisen.

Hon konstaterar att halkan verkar vara ett bekymmer runt om i länet och manar till försiktighet i trafiken.

– Det körs in i lyktstolpar och trafikskyltar och sådant, märker vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.