En lastbil som fastnat mellan bommarna vid tågövergången på S:t Persgatan i centrala Uppsala stoppar tågtrafiken. Foto: SVT

Lastbil fast vid tågbommar – trafiken stoppades

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil fastnade vid järnvägsövergången på S:t Persgatan i centrala Uppsala vid 8.15-tiden nu på morgonen. Polisen stoppade tågtrafiken norrut från Uppsala under det akuta läget.

– Precis i detta nu är spåret rent igen. Tågtrafiken kommer att släppas på omgående. Men vi har personal på plats som ska bevaka trafiken i väntan på att bommen lagas, säger Pelle Nellberg vid polisens presstjänst vid 8.50-tiden.

Det var när en lastbil med ett gruslass skulle backa till en byggarbetsplats på S:t Persgatan på morgonen som olyckan inträffade.

SVT Nyheter Uppsala har pratat med chauffören som berättar att det är svårjobbat på platsen.

– Folk visar lite respekt. Skulle jag trycka på gasen är risken stor att jag kör över någon, säger föraren som vill vara anonym.

Enligt chauffören är han tvungen att ta det mycket försiktigt, och när bommarna började gå ner hann han inte över. Bommarna fastnade på gruslasset.

Många personer på väg till sina jobb blev för en stund stående på båda sidor om lastbilen.

Kunde man ha gjort det här på något annat sätt?

– Det kanske inte är så jättebra att backa på det här sättet, men det är trångt här och vi har inte så många möjligheter, säger föraren.

Det var lite irriterat på platsen, men ganska snart gick bommarna upp och lastbilen kunde köras bort.

Stoppet berörde tåg mellan Uppsala central och mot Dalarna, Gävle, Sundsvall och Östersund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer