Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liam ”Flottig_studentmat” Mellberg är känd bland tusentals för sin kreativa matlagning på sociala medier. Foto: SVT

Liam lagar mat inför tusentals från sitt studentkök

Uppdaterad
Publicerad

Han lämnade flottan för Uppsala universitet med siktet inställt på läraryrket – istället hamnade han hemma i sitt eget kök på heltid. Med sina kreativa matlagningsvideor har Liam Mellberg byggt upp en stor publik på sociala medier.

Med en publikskara på tiotusentals har Liam Mellberg blivit ett känt ansikte. Det märks när SVT besöker honom i studentlägenheten, tillika produktionsstudion, i centrala Uppsala. I hissen blir han igenkänd av en granne som inte har en aning om att han bor bara några meter ifrån 22-åringen, mer känd som ”Flottig_studentmat”.

– Det gör mig bara glad, jag har aldrig haft ett negativt möte med någon som känner igen mig, säger Liam Mellberg.

Med sina universitetsstudier nu på paus samarbetar Liam med flera stora företag. Han syns bland annat i kampanjer för ett av Sveriges största livsmedelskedjor.

– Jag tycker att läraryrket är väldigt roligt också, men just nu vill jag se hur långt jag kan ta mina sociala medier, säger han.

Se Liam berätta om sin historia i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.