Foto: SVT

Liberalerna i Knivsta avstår från valaffischer

Publicerad

Med mindre en än månad kvar till valet så har fler och fler valaffischer börjat dyka upp. Liberalerna i Knivsta har valt att avstå från valaffischerna och satsar istället mer på andra kanaler.

Valaffischerna kan synas på flera håll i Knivsta kommun, men ett parti kan inte synas bland dem. Liberalerna i Knivsta har valt att avstå från att valaffischera och beslutat sig för att donera pengarna till plantering av träd i regnskogar istället.

– Vi vill ha en hållbar utveckling i samhället och då måste det genomsyras i politiken. Valaffischering är det sätt som har mest påverkan på naturen i själva valrörelsen, säger Anna Koskela-Lundén, ordförande för Liberalerna i Knivsta.

”Syns mer genom att inte synas”

I år är första gången som Liberalerna i Knivsta har valt att att avstå från valaffischering, men man är inte oroliga över att det ska påverka deras närvaro i valet.

Mister ni inte en chans att synas för väljarna?

– Nej, vi tror däremot att man kanske syns mer genom att inte synas. Vi har valt andra plattformar i stället. Vi har inte valt att vara osynliga, utan vi har valt bort en form av affischering, ett sätt att synas.

Hur kommer det sig att ni valt just i år att avstå från valaffischering?

– Vi har valt att göra såhär i år för när vi pratar med väljare så verkar många trötta på mängden affischer som sitter ute. Man hinner inte läsa budskapen, och en del väljare har till och med tagit upp det som trafikfarligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer