Ludwig Roupé söker alla möjliga jobb – men får inga svar. Foto: Bilbo Göransson

Ludwig har sökt massor av jobb – utan ett enda svar: ”Ledsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Ludwig Roupé har jobbat på både stålverk och sjukhus. Han har städat, svetsat och hamrat plåt. Men när han nu söker efter jobb så får han inga svar.

– De skickar ett standardsvar att de ska gå igenom alla ansökningar, men sen hör jag inget mer, säger Ludwig Roupé, 41, som bor i Almunge utanför Uppsala.

Enligt Arbetsförmedlingen har den nya tendensen till smittspridning – och rädslan för en fjärde våg av coronapandemin – bidragit till att återhämtningen av ekonomin man tidigare sett börjat bromsa in.

Han har sanerat ambulanser under pandemin och nu senast jobbade han som lokalvårdare på Akademiska sjukhuset. Han har flera licenser för att jobba på fabriksområde, men får inga svar när han nu söker jobb.

– Det är obegripligt, tycker jag.

Börjar bli tufft

Han har lagt upp flera annonser i grupper på sociala medier och hoppas på att få ett jobb.

– Jag vill jobba med händerna. Andra kanske tycker det är skönt att sitta på soffan men sådan är inte jag.

Och efter flera månader utan jobb börjar det bli tufft ekonomiskt, säger han.

– Jag har kanske 100 dagar kvar på a-kassan. I värsta fall kanske man blir tvungen att utbilda sig till någonting annat, säger Ludwig Roupé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.