• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

M-förbund i Uppsala kräver Anna Kinberg Batras avgång

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken mot moderatledaren Anna Kinberg Batra växer. På onsdagskvällen meddelade moderata länsförbundet i Uppsala att man kräver partiledarens avgång.

Under onsdagskvällen samlades länets moderata topppolitiker i Uppsala för att diskutera det interna uppror som riktats mot Anna Kinberg Batra. När mötet var avslutat hade Moderatera i Uppsala sällat sig till de förbund som kräver Anna Kinberg Batras avgång.

– Det här var ett enhälligt beslut. Vi vill se ett partiledarbyte, säger Fredrik Ahlstedt, kommunalråd i Uppsala och förste vice förbundsordförande för Moderaterna i Uppsala län.

”Vill prata politik istället”

Fredrik Ahlstedt säger att oro för partiets framtid ligger bakom beslutet.

– Vi tar allvarligt på opinionsläget och vi vill börja prata politik istället, säger han.

Moderaterna står inför de lägsta opinionssiffrorna på tio år, och flera tunga moderata förbund har den senaste tiden krävt partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Något som partiledaren själv vid en tidigare presskonferens sagt att hon inte tänker göra.

Inget förslag på ersättare

Moderaterna i Uppsala län har inget förslag på vem som ska ersätta Anna Kinberg Batra.

– Nu vill vi att valberendningen sätter igång arbetet med att utse en efterträderare.

LÄS MER: Kommunalråd kräver Kinberg Batras avgång

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moderaternas kris

Mer i ämnet