Piloterna Jacob Holländer och Bengt Andersson ritade ett hjärta tillsammans. Foto: Privat/Patrik Bjurén

Efter smileyn – piloter ritade hjärta på Bålstahimlen

Uppdaterad
Publicerad

Dagen började kärleksfylld för alla de som blickade upp mot himlen i Bålsta-området. För under morgonkvisten måladetvå flygplan ett stort vitt hjärta i skyn.

– Det är kul att det får ett så stort genomslag och verkar glädja så många människor, säger Jacob Holländer, uppvisningspilot och konstnär.

Så sent som i slutet av juni bjöd Jacob Holländer på en smiley över Bålsta men denna gång var budskapet dubbelt så varmt då han och kollegan Bengt Andersson hjälptes åt att göra ett hjärta.

– Det verkar finnas ett uppdämt behov att det ska hända något glatt nu när det bara är ett elände i världen. Så det uppskattas verkligen och folk blir himla glada av det här, vilket verkligen gör att det känns roligt, säger Jacob Holländer.

Tre platser fick hjärtan

I vanliga fall flyger de två piloterna världen över, både med reguljärflyg och för uppvisningar. Men nu har corona-pandemin gjort att de får hålla sig till inrikesflygningar, och idag ritade de hjärtan över tre platser i Mellansverige.

– Vi har än så länge gjort det här över Stockholm, Bålsta och Västerås. Vem vet var det blir nästa gång, kanske Malmö eller Uppsala? säger Holländer och hintar sedan:

– Möjligen blir det någon flygning i kväll också om vädret tillåter.

När ska man ha koll på himlen?

– Runt 20-tiden skulle jag tro, men det beror helt på vad meteorologerna säger. Det är väldigt väderstyrt så man kan inte lova något.

Se hjärtat ritas på himlen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.