Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se klänningarna som ska auktioneras ut och följ med in till Malena Ernmans louge. Foto: Lisa Chröisty/SVT

Malena Ernman säljer sina klänningar i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

I samband med jubileumskonserten i Uppsala auktionerar Malena Ernman ut två av sina mer kända scenklänningar. Pengarna går till Stadsmissionen.

– Nästan alla mina klänningar kommer från just second hand, att jag antingen köpt tyger och sytt själv eller helt enkelt köpt begagnat för någon hundring och de är lika fina för det, säger Malena Ernman.

I loungen bakom stora scen förbereder sig Malena Ernman för fredagkvällens jubileumskonsert på Uppsala konsert och kongress. Efter trettio år på scenen finns dessutom trettio av hennes mer kända klänningar uppställda. Två av dem ska under kvällen auktioneras ut.

Tusen secondhand-klänningar hemma

Det mesta i Malena Ermans garderob, inte minst när det gäller scenkläder, är just second hand. Regeln är att kläderna ska kosta under tusen kronor, men gärna för en femtiolapp.

– Man ska kunna slänga ner dem i en kasse och inte oroa sig för att något förstörs, säger hon.

I klippet: Se klänningarna som ska auktioneras ut, och följ med backstadge där Malena Ernman förbereder sig i sin louge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.