En man hittades blödande i en trappuppgång i Eriksberg natten mot lördagen. En man är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Foto: Utryckning Uppsala

Man anhållen misstänkt för mordet i Eriksberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-års åldern har anhållits under söndagen, misstänkt för mordet i Eriksberg i Uppsala. Det här rapporterar Upsala nya tidning.

Det var under natten mot lördagen som en man i 35-års åldern hittades blödande i ett trapphus i Eriksberg.

Enligt polisen hade mannen blivit huggen i överkroppen och personen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Nu är en man i 45-års åldern skäligen misstänkt för brottet, och rubriceringen för brottet är mord. Han är anhållen av jourhavande åklagare. Det rapporterar UNT.

– Utredningen är i ett intensivt skede. Det var ett lugnt gripande som kunde genomföras efter olika utredningsåtgärder, sade polisens spaningsledare Cecilia Winblad på söndagskvällen till tidningen.

Enligt UNT vill hon inte berätta hur mannen har ställt sig till misstankarna i förhören, eller vad dessa grundas på.

Under söndagen fortsatte utredningsarbetet av polisen, med bland annat teknisk undersökning på brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.