Foto: Polisen

Man åtalas för knivattack i polisens reception

Uppdaterad
Publicerad

En man 50-årsåldern åtalas nu vid Uppsala tingsrätt för att i somras ha jagat polisanställda i polishuset med en kniv.

Den nu åtalade mannen ska enligt åtalet ha kommit in i polishuset i Uppsala och hoppat över receptionsdisken beväpnad med en kniv. Anställda bakom disken ska då ha flytt i rädsla.

Händelsen inträffade i somras och mannen kunde gripas på plats, efter att flera poliser ingripit. I utredningen går det att läsa att minst en polis dragit sitt vapen då polisen bedömde att det fanns en överhängande risk för andra personers säkerhet. I receptionen fanns det vid tillfället andra besökare – i form av bland annat barn.

Mannen kunde gripas efter att han tagit sig ut genom entrédörren och tillbaka in i receptionen igen. Ute på parkeringen hade den nu åtalade mannen hoppat in i en taxi för att sedan, med flera poliser efter sig, tagit sig in i polishuset igen. Mannen greps i slussen mellan ytterdörren och innerdörren vid huvudentrén.

Mannen kunde trängas in i ett hörn, bland annat under påverkan av pepparspray. Han ska under hela jakten ha uppträtt förvirrat och gapat/talat osammanhängande och sluddrigt.

Mannen åtalas nu vid Uppsala tingsrätt för hot mot tjänsteman, ofredande och olaga intrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.